Сергій Перепелиця, адвокат одного із засуджених у справі про смертельне ДТП у Харкові Геннадія Дронова, повідомив про апеляційну скаргу, яку подав у відповідь на вирок своєму підзахисному, пише УНІАН.

Згідно з документом, захист вимагає скасування вироку Київського районного суду Харкова, оскільки вважає його "упередженим, незаконним, необґрунтованим, таким, що суперечить нормам процесуального права і свобод людини". Апеляцію подали в Харківський апеляційний суд.

Геннадій Дронов

Як відомо, 26 лютого Київський районний суд Харкова засудив Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 10 років ув'язнення. Їх звинувачували у скоєнні ДТП у Харкові, в результаті якого в жовтні 2017 загинули шість чоловік, а ще кілька отримали травми різного ступеня тяжкості. Крім цього, суд заборонив їм керувати транспортними засобами на три роки і постановив відшкодувати потерпілим моральну шкоду. Крім того, Дронов і Зайцева зобов'язані компенсувати постраждалим матеріальний збиток, сума якого становить понад 7 млн грн.

Геннадій Дронов

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Що стосується кривавої аварії, то вона сталася 18 жовтня 2017 в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Згідно з даними правоохоронців, позашляховик під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з іншим автомобілем, яким керував Геннадій Дронов. В результаті зіткнення позашляховик вилетів на тротуар, на якому в цей час перебували пішоходи. В результаті аварія забрала життя шістьох осіб, а ще п'ятеро отримали травми.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що адвокат Дронова вже заявляв про можливість апеляції, мотивуючи її нестиковками в судових матеріалах. Зокрема, він звернув увагу на відсутність у вироку інформації про швидкість руху, а також ступень вини його підзахисного.

Як повідомляв портал "Знай.uа": адвокат Зайцевої назвав вирок суду дивним, а також прокоментував апеляцію та її наслідки: "Втрачати їм нічого, так як в обох випадках призначено максимальне покарання. Було б дивно, якби така апеляція не була подана. Інше питання, якими будуть результати цієї апеляції".

Також "Знай.uа" писав, що на Дніпропетровщині власник автомобіля з європейськими номерами на прохання поліцейських надати для перевірки документи кинув у них гранату.