Українські пенсіонери вже у квітні отримають другу частину одноразової доплати до пенсії в розмірі 1,205 тисяч гривень, про що стало відомо з повідомлення заступника голови правління Пенсійного фонду Ірини Ковпашко на брифінгу в п'ятницю, 22 березня.

Чиновниця розповіла: "З квітня місяця почнемо виплачувати другу частину одноразової виплати". Також вона підкреслила, що одноразова доплата до пенсії у сумі 2,410 тисяч гривень надійде пенсіонерам, які мають повний страховий стаж (35 років для чоловіків, 30 років – для жінок, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, 25 років для чоловіків і 20 років для жінок) і розмір пенсії яких не перевищує суми 1,669 тисяч гривень. Цей показник дорівнює 40% від мінімальної заробітної плати 4,173 тисяч гривень.

Виплата пенсіонерам

Ковпашко підкреслила, що ця виплата здійснюється двома однаковими частинами - по 1,205 тис. гривень у березні і квітні.

Чиновниця зазначила: "Крім того, хочу звернути увагу, що чітко виписано в постанові, що ця одноразова виплата абсолютно ніяк не вплине на дохід пенсіонерів, які одержують певні пільги, маючи відповідний статус. І вона не вплине на тих, хто отримує субсидії".

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Крім цього, вона нагадала, що перерахунок пенсій виконаний для 10,2 млн громадян, у результаті чого пенсія зросла для 8,97 млн пенсіонерів.

Українські пенсіонери

Пенсійний фонд України з 1 березня виконав автоматичний перерахунок пенсій згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". В результаті з 10,2 млн пенсіонерів, яких це торкнулося, розмір пенсії збільшено для 8 972 тис. пенсіонерів, при цьому для індексації використовується коефіцієнт 1,17, але підвищення перевищує суму 100 грн.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Міністерстві соціальної політики України розповіли про нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соцдопомоги, яке торкнеться дітей війни, чорнобильців, людей з інвалідністю та інших категорій громадян, які мають право на державну пільгу.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українцям розповіли про те, скільки конкретно грошей вони отримають в результаті монетизації субсидій, яка стартувала у березні.

Також "Знай.uа" писав, що вперше за шість років в нашій країні розпочався перерахунок пенсій і громадянам пояснили, кому перерахують пенсії і що вони отримають до наступного року.