Друга седмиця Великого посту триває з 18 по 24 березня 2019 року. Християнам у ці дні важливо дотримуватися правил поведінки та харчування.

Харчування у Другу Седмицю Великого Посту

Перший день Другої Седмиці. У цей день можна вживати продукти рослинного походження в сирому вигляді. Під забороною масло, але можна з'їсти гриби, горіхи та фрукти.

Другий день Другої Седмиці. Можна їсти гарячу їжу, але без продуктів тваринного походження. Дозволені овочі, фрукти, горіхи, ягоди.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Третій день Другої Седмиці. У цей день дозволяється їсти тільки рослинні продукти без термальної обробки.

Четвертий день Другої Седмиці. Можна вживати гарячу рослинну їжу.

П'ятий день Другої Седмиці. Для приготування їжі слід використовувати фрукти, овочі, горіхи без термальної обробки.

Шостий день Другої Седмиці. Церква дозволяє споживати гарячі страви з додаванням рослинної олії.

Сьомий день Другої Седмиці. Можна приготувати гарячу їжу з олією. У цей день церква дозволяє випити трохи червоного вина.

Правила поведінки під час Другої Седмиці Великого Посту

Християни знають, що у Великий піст не настільки важливе харчування, як поведінка. Ці дні, в першу чергу, повинні бути наповнені духовним утриманням.

Піст не повинен приносити шкоди, тому якщо у вас є проблеми зі здоров'ям, краще відмовитися від його дотримання. Церква наполягає, що літнім людям, вагітним, годуючим мама і людям, які страждають різними захворюваннями краще зосередитися на духовній стороні посту, і упустити правила харчування.

У першу чергу піст - це час самодисципліни і духовного очищення. Потрібно відмовитися від посиденьок із друзями, соцмереж і телевізора. Проводити більше часу за читанням молитов і духовної літератури.

Нагадаємо, скільки українці відпочиватимуть на Великдень 2019.

Раніше Знай.uа повідомляв, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст 2019.

Також Знай.иu писав, молитви сили і заповіді на Великий піст.