В церковному календарі це день перенесення праху святителя Нікіфора сповідника, патріарха Константинопольського. У 847 році в цей день останки святого перенесли в церкву Святої Софії в Константинополі. До цього його прах на протязі 19 років перебував на острові Проконніс в Мармуровому морі. Інші назви свята: «День Нікіфора», «Нікіфор», «Христина».

В цей день просто слід піти на риболовлю, особливо завзятим рибалкам. Так як вважається, що в Нікіфоров день відмінно судак клює, язь, окунь, плотва та щука. До речі, зауважте, якщо гуси хлюпаються у воді, то і кльов буде хорошим. Так як зараз піст, то риба стане відмінною пісною стравою. Тому часто у цей час варили юшку.

Цей день краще провести час подалі від лісу, тому що як раз прокидається ведмідь, а його наші предки вважали людиною-перевертнем. Тому багато прикмет були пов'язані саме з цією твариною. Наприклад, іменинників вважали такими ж міцними і сильними, як ведмідь, але і такими ж повільними, навіть хода в них схожа. Такі люди надійно вберігають будинок та домашнє вогнище.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Сьогодні ще потрібно скупатися в джерельній воді. Тому що вона, за повір'ям, має сильну цілющу силою і може вилікувати від будь-яких недугів. Її і пити в цей день потрібно побільше. А прекрасній статі слід почати ранок з того, щоб вмитися цією водою. Так можна довше залишатися молодою і красивою. Джерельною водою навіть миють підлогу в будинку. Це принесе усім мешканцям дому здоров'я і щастя.

Народні прикмети на 26 березня

Ще в день Нікіфора роблять заговорені ведмежі амулети, які захищають від бід, можуть привернути щастя, любов і удачу. Для цього беруть ведмежий кіготь, вішають його на червону ниточку, запалюють церковну свічку і три рази прокручують кіготь над вогнем, кажучи слова:

«Як кіготь нагрівається теплом, так нехай і серце раба Божого (ім'я хлопця) любов'ю до мене наливається. Почуття палають, пристрасть закипає. Амінь».
Потім кігтем потрібно торкнутися коханого, а якщо це неможливо, то потрібно подряпати якийсь предмет, що належить йому.

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.