Період виборів завжди відзначається нестабільністю. Експерти прогнозують можливі скачки курсу валют, а також говорять, що можуть суттєво змінитися ціни на нерухомість.

Про це розповів експерт з нерухомості Сергій Костецький, пише видання "Хвиля".

Експерт зазначив, що ціна на житло може змінитися через перерозподіл ринку. Однак конкретні зміни зараз передбачити неможливо, тому що невідомо, хто переможе на виборах президента України.

"У будь-якому випадку при зміні влади буде переділ нерухомості, як було при Януковичі. Адже дуже багато об'єктів, які зараз будуються, мають якесь відношення до влади. Отже, якщо влада поміняється, то на ринку нерухомості почнеться переділ власності. Також зміни будуть у всіх інших напрямках", - розповів Костецький.

нерухомість
нерухомість

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У разі зміни влади варто говорити не просто про зростання ціни за квадратний метр. Зміни можуть бути набагато більш глобальними, зокрема торкнуться таких сфер як оподаткування, економіка та визначення мінімальної заробітної плати.

"Це може бути ціле перерозподіл ринку! А це дуже серйозні зміни насправді. Наприклад, будується в якомусь місті великий житловий комплекс, який пов'язаний з владою. Влада змінилася — невідомо, що буде з цим житловим комплексом. Вибори президента також можуть відбитися на всьому — на економіці, на курсі долара, зарплатах і так далі. Невідомо адже, яка після виборів буде проводитися політика по заробітній платі, невідомо, яка буде політика з оподаткування”, - говорить Костецький.

нерухомість
нерухомість

Але, з іншого боку, ціна за квадратний метр житла точно знижуватися не вже буде, і це не залежить від виборів, запевняє експерт. Сергій Костецький пояснив, що ціна на нерухомість в Україні зараз низька, але вона буде змінюватися через дорожчання будматеріал та підвищення зарплатні робітника.

"Піднялася мінімальна заробітна плата — ціни на житло також ростуть. Будівельники, які працюють в тій чи іншій компанії — їм же теж зарплату потрібно підвищувати. Відповідно, забудовнику потрібно десь цю різницю в зарплаті отримати. Це ще одна причина зростання цін за житло. Тому вартість квадратного метра зростає постійно. Нехай вона зараз зростає не так істотно, це підвищення не на 50-100%, але стабільне зростання все ж є", - говорить Сергій Костецький.

Нагадаємо, хто першим отримає надбавку та як зростуть виплати до кінця року.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт розповів, чому нерухомість в Україні стала дорожчати: всього три фактори.

Також "Знай.ua" писав, що накопичувальна пенсія в Україні, як забезпечити собі гідне існування і не прогадати.