Олена Зайцева, засуджена на 10 років позбавлення волі за вчинення кривавої аварії з шістьма жертвами в Харкові, поміняла адвоката та оскаржила вирок суду, передає Politeka.

Апеляційні скарги на вирок Київського районного суду Харкова від Олени Зайцевої та її нового захисника Юлії Плетньової надійшли в суд у вівторок, 26 березня. Про це розповіла керівник апарату Київського райсуду Наталія Бардіна.

За словами судді, тепер цю скаргу повинні передати до Апеляційного суду Харкова.

Адвокат Плетньова підтвердила журналістам, що почала представляти інтереси Зайцевої, але наразі не коментує апеляцію. Вона пообіцяла озвучити деталі через кілька днів. Раніше інтереси Олени Зайцевої в суді представляли адвокати Юлія Козир та Євген Мельниченко.

Захист другого засудженого у цій справі, Геннадія Дронова, раніше також подала апеляційну скаргу на вирок суду.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомлялося, вирок у справі про аварію на Сумщині Київський райсуд Харкова виніс 26 лютого. Обох обвинувачених - Геннадія Дронова та Олену Зайцеву - засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування на три роки.

Варто також нагадати, що під час суду Зайцева визнала провину і говорила, що готова понести будь-яке покарання, яке їй призначить суд. Щоправда, попередній захист Зайцевої не озвучував, на який саме термін розраховує.

Суд у справі Зайцевої тривав півтора року. ДТП сталося 18 жовтня 2017-го. В результаті аварії загинули шестеро людей, ще стільки ж отримали травми.

Нагадаємо, перед обвинувальним вироком основні фігуранти справи Геннадій Дронов і Олена Зайцева виступили з останніми словами.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дронова та Зайцеву зобов'язали виплатити потерпілим і родичам загиблих у ДТП компенсацію.

Також Знай.ua писав, адвокат Геннадія Дронова повідомив про апеляційну скаргу, яку подав у відповідь на вирок своєму підзахисному.