У 2019 році вводиться пробне ЗНО для студентів-іноземців. Вони здаватимуть пробний екзамен з мови навчання після закінчення першого курсу в українських вузах. За результатами тестування буде вирішуватись, чи переводити студента на другий курс.

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Така ініціатива - результат численних скарг студентів-іноземців, а також посольств іноземних держав на якість викладання іноземними для їх громадян мов - російської та англійської.

студенти

"Як ми і обіцяли в минулому році під час Першого українського форуму міжнародної освіти, у цьому році восени відбудеться перший пробний екзамен з мови навчання. Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі ЗВО. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати всі іноземні студенти після закінчення 1 курсу. Цим питанням займається Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент буде отримувати сертифікат про здачу іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі", - пояснила Лілія Гриневич.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вона додала, що студенти, які навчаються англійською мовою і мають міжнародні сертифікати типу IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate, з рівнем знань не менш В1 - повторно здавати англійську не будуть. Їх сертифікат автоматично враховуватися як успішно зданий іспит.

іспит

Також міністр додала, що до викладачів, які навчають іноземних студентів вимоги щодо знання англійської також будуть посилюватися. Як підкреслила Гриневич, володіння іноземною серед викладачів має бути не менше рівня В2.

Нагадаємо, у 2019 році ЗНО залишається лише для учнів 11 класів. Для випускників дев'ятого класу система залишається старою.

Як повідомляв портал Знай.ua, депутати ініціюють започаткування в українських школах сексуальної освіти.

Також Знай.ua писав про те, що учням та батькам показали авторів найкращих підручників, які виховали не одне покоління.