Кожен європейський виробник починаючи з 2022 року буде зобов'язаний оснащувати автомобілі інноваційними системами безпеки. Таким чином чиновники всього світу мають намір захистити всіх учасників дорожнього руху від ДТП, світова статистика яких трагічним чином зростає. Грубо кажучи, всі авто будуть оснащені так званими "чорними ящиками". Таке рішення ухвалила Європейська комісія 26 березня 2019 року, мовиться в прес-релізі.

В автомобілях тепер будуть стояти системи запобігання сонливості, зниження уваги водія, а також автомобілі "навчать" розпізнавати стан алкогольного сп'яніння у водіїв. Крім того, машини будуть обладнані технологіями "інтелектуальної допомоги" в дотриманні швидкісного режиму, утримання смуги і екстреного гальмування.

Плюс до цього, в машинах почнуть встановлювати чорні ящики – системи збору інформації з різних датчиків, які допоможуть у разі ДТП з'ясувати причини події.

Багато компаній вже зараз вбудовують такі рішення в свої новинки. Правда, найчастіше тільки в моделі преміум-класу або в «нафаршировані» версії менш дорогих авто.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але з 2022 року, якщо Рада ЄС і Європарламент затвердить нові вимоги, мікроавтобуси і легкові автомобілі доведеться оснащувати новими системами вже в базовій комплектації, а автобуси та вантажівки – додатково технологіями поліпшення огляду, усунення «сліпих зон» і виявлення велосипедистів і пішоходів.

Ініціатори проекту впевнені, що імплементація вимог зробить справжню революцію в світі авто. І порівнюють її з введенням півстоліття тому зобов'язання встановлювати у всі машини ремені безпеки.

Нагадаємо, акційні евробляхи перевернули український авторинок: коїться щось неймовірне, такого не очікував ніхто.

Також ми писали: топ 5 популярних електрокарів для продажу.

Знай.uа раніше писав: під Києвом сталося ДТП з дев'ятьма машинами.