День Рагнара Лодброка

За традицією цей день відзначають скандинавські країни. Рагнар – дуже відомий, навіть легендарний король Швеції і Данії, який правив у 8-9 столітті. Хоча він вважається національним героєм Скандинавії, але його життєпис не дуже надійний, часто уривчастий, у цьому зазвичай орієнтуються на саги ще древніх вікінгів.

За традицією сьогодні вимовляють тост на честь Рагнара Лодброка і читають його Сагу. Рагнар влаштовував військові походи, наприклад, на Францію, і розоряв державу. Але святкування дня ніяк не показує агресивну налаштованість послідовників Асатру. Зараз це свято більше прославляє хоробрість і мужність.

Рагнар Лодброк (серіал Вікінги)

День пам'яті мученика Нікандра Єгиптянина

Цей день Православна Церква відзначає 28 березня за новим стилем. Нікандр прожив своє життя в 3 столітті, а став мучеником в Єгипті, коли правив імператор Діоклетіан. Цей імператор особливо відомий тим, що влаштовував жорстокі гоніння на християн. Сам Нікандр був лікарем і допомагав ув'язненим у темницях, приносив їжу, доглядав за хворими і хоронив померлих.

Одного разу Нікандр вирішив поховати останки християн, яких віддали на поталу левам, був дуже обережний, дочекався ночі, але один язичник помітив його і доніс Діоклетіану. Нікандра відразу ж схопили і почали катувати. Не дивлячись на всі муки, Нікандр не відмовився від Христа, а тільки став вірити в Спасителя ще більше і перетерпів всі страждання. В 302 році Нікандр Єгиптянин помер.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Православні свята:

  • Мученика Агапія та з ним семи мучеників.
  • Священномученика Олексія Виноградова.
  • Триває Великий піст.

Олександрів день

Свято отримало назву на честь двох святих мучеників Александрів, пам'ять яких святкується в цей день разом з пам'яттю Агапія і ще п'яти мучеників, які постраждали за віру в 4 столітті. У цей день наші предки чекали, що прилетять перші чайки. Це означало, що вже стало досить тепло і можна йти в ліс. Але лісу все одно побоювалися, бо якраз був розпал «вовчих весіль», коли ці звірі стають агресивними і нападають на людину.

Народні прикмети на 28 березня

Вважалося, що якщо через вовче виття людина боїться і не може заснути, то потрібно просто перевернути подушку. Ще належало сьогодні добре відгукуватися про ліс, адже в ньому селяни знаходили багато їжі: ягоди, гриби, дичину і цілющі трави.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Денис, Михайло, Тимофій

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.