Нікого не здивувати тим, що продукти, які ми їмо, далекі від натуральних.

Кастореум (Бобровий струмінь)

Як і багато гризуни, бобри з допомогою спеціальних залоз виробляють рідину. Вона часто містить сліди сечі і калу, але через особливий раціон бобра має досить приємний запах, виготовляють з нього солодощі.

Шелак

У харчовій промисловості шелак застосовують для приготування льодяників і мармеладу, щоб надати цукерок додатковий блиск.

L-цистеїн (Людські волосся)

Амінокислота L-цистеїн широко застосовується в харчовій промисловості для збільшення терміну придатності продуктів, наприклад, хліба і виробів з тіста. Найчастіше L-цистеїн добувають з волосся людини.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Миш'як

Миш'як - природний елемент, який, як відомо, є отруйним і дуже небезпечним. Часто миш'як міститься у всіх типах їжі та напоїв. Його можна виявити в рисі і соках.

Полідиметилсилоксан

Крім іграшок з'єднання входить до складу багатьох інших продуктів: шампунів, ліків, лосьйонів, грудних імплантів, кухонного приладдя, лакофарбових виробів.

Кам'яновугільний дьоготь

Якщо ви любите газовані напої, то ви, ймовірно, вживаєте велику кількість штучних барвників. Фарбу додають, щоб зробити напій більш яскравим і помітним.

Аміак

Аміак - це безбарвний газ з різким характерним запахом. Невелика кількість аміаку присутня в розпушувачах для випічки, сирах та м'ясі.

Кармін (Подрібнені комахи)

Кармін видобувається шляхом перемелювання самок комахи, відомого як кошеніль. Харчові компанії застосовують барвник для фарбування цукерок, м'яса, варення і навіть алкогольних напоїв.

Морські водорості

Всупереч загальній думці, водорості не є рослиною взагалі. Желеподібний екстракт водоростей агар широко застосовується як замінник желатину і допомагає перетворювати різні суміші.

Пропіленгліколь

Одні компанії використовують його як консервант при виготовленні солодощів, кави, віскі і газованої води, а інші — як ароматизатор і підсилювач смаку.

Реннин (Телячі шлунки)

Реннин має найважливіше значення у виготовленні сиру, так як він прискорює процес згортання молока та відокремлює від нього сироватку. Залишилися тверді матеріали використовуються для виробництва.

Ланолін (Овеча шерсть)

Виварена овеча шерсть допомагає отримати шерстяний віск — ланолін. За своїми властивостями ланолін близький до шкірного сала людини.

Желатин

Хрящі, кістки та інші сполучні тканини тварин необхідні для виробництва желатину. Практично вся желеподібна їжа містить деяку кількість желатину: желе, цукерки, вершковий сир.

Целюлоза і деревина

Целюлозу і порошкоподібну деревну масу додають в сири, зернові культури та інші продукти.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав антибіотик в м'ясі: Супрун розповіла, як все зробити правильно.

Нагадаємо, лікарі відкрили несподівану властивість антибіотиків: відстрочують старість.