Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять трьох святих з ім'ям Олександр: священномученика Сидського (Памфілійского) і двох серед восьми мучеників Кесарійських. Інші назви свята: «Олександр», «Нікандр».

Олександр Сидкий жив в 3 столітті і був ієреєм. Правитель Антонін засудив його до тортур за відкрите сповідання християнської віри. Але мученик переніс всі муки, але потім його стратили, відрубали голову. Примітно в цій історії те, що Антонін після страти не зміг зробити навіть кроку, він поплатився страшними конвульсіями і смертю.

А два юнаки з іменами Олександр теж стали мучениками, але під час правління Діоклетіана, це було в кінці 3-початку 4 століття. Під час язичницького свята вони відмовилися поклонитися ідолам, Два Олександра, а з ними ще кілька християн з натовпу, вийшли і сказали, що теж готові постраждати за Ісуса. Всіх спочатку жахливо мучили, а потім обезголовили.

Чого не можна робити 28 березня

Сьогодні є звичайні забобонні і дуже правильні заборони. Не можна мити голову, бо скоро розлучитеся з коханими. Це може бути чоловік, а можуть бути просто близькі та рідні люди. Не можна ввечері чесати голову, вона буде боліти, з тієї ж причини не можна грати з шапкою. Сьогодні не бажано починати важливі справи, але потрібно завершити вже розпочаті.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Крім того, не можна ходити в ліс. Тому що у вовків починаються «весілля», і вони стають дуже агресивними і можуть напасти на людину. Якщо вовче виття не дає спати й людині страшно, то треба просто перевернути подушку. Ще сьогодні прийнято молитися, щоб вовки влітку не вбивали худобу.

Народні прикмети на 28 березня

Приказки та прикмети:

  • На заході сонце яскраве – до дощових днів.
  • Горобці розчирікались – до теплої ясної погоди.
  • Якщо після прильоту чайки починають плескатися у воді, значить погода погіршиться. Якщо не хлюпочуться, то настане тепло і почнеться льодохід.
  • Голова засвербіла – ідуть дрібні проблеми.
  • Народжені28 березня мають запальний, недовірливий характер і гострий, як у звіра, слух. З них виходять відмінні лісники. Носити їм слід цитрин або бурштин.

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.