Людям, які не знайшли себе у списках виборців або бажають змінити місце голосування, потрібно було до 25 березня подати відповідну заяву до органу ведення Державного реєстру виборців. Однак потрапити до списку виборців ще можна через суд.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на особистій сторінці у Facebook.

Для цього необхідно до 28 березня (включно) подати адміністративний позов до місцевого загального суду за місцем розташування виборчої комісії.

Павло Петренко
Павло Петренко

"Друзі, не встигли потрапити до відділу ведення Державного реєстру виборців, щоб внести інформацію про себе або змінити персональні дані? Звертайтесь до суду та отримайте можливість реалізувати своє виборче право", – йдеться у дописі Павла Петренка.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Друзі, не встигли потрапити до відділу ведення Державного реєстру виборців, щоб внести інформацію про себе або змінити...

Geplaatst door Павло Петренко op Woensdag 27 maart 2019

Подібні справи суд вирішує протягом двох днів, але не пізніше ніж за 2 дні до виборів. Тобто якщо заява надійде до 24 години 28 березня, рішення має ухвалюватись негайно. Судовий збір при цьому сплачувати не потрібно.

Зазначимо, що сотні тисяч змінили своє місце проживання. Щоб змінити місце голосування, вам потрібен відділ ведення державного реєстру виборців – саме так називається цей державний орган. Потрібну саме вам адресу легко знайти тут.

У відділі треба написати заяву, до якої додати документи, що обґрунтовують причину тимчасової зміни реєстрації. Це означає, що у списку виборців місце реєстрації не змінюється, змінюється лише місце голосування.

З досвіду людей, які вже змінили місце голосування, наразі заяви приймають досить швидко: процедура не забирає й десяти хвилин! Але ближче до виборів можуть з'явитися черги, тому не баріться.

Нагадаємо, підкуп, погрози та "поштові схеми" – в топі незаконних маневрів виборчої кампанії: в поліції відкрито низку кримінальних справ.

Як повідомляв "Знай.ua", Вибори президента в Україні 2019: як правильно проголосувати, докладна інструкція.

Також "Знай.ua" писав, що як присікти фальсифікацію та на що потрібно звернути увагу у день голосування: важлива інформація для виборців.