Українців просять бути обережніше - у країні почав поширюватися новий вид шахрайства, яке буквально зжирає гроші на рахунку власників банківських карт. Українців змушують платити за фейкові покупки за допомогою телефону, пише Политека.

Всі жертви скаржаться на однакову схему. На телефон приходять смс нібито з банку, в якому пропонувалося сплатити за покупку по вказаній сумі. Для довідки потрібно було подзвонити по номеру, зазначеному в повідомленні. Природно, цей номер - шахрайський.

“Тільки що сусідка показала СМС-повідомлення, що їй прийшло на телефон. За її словами, ніяких операцій по карті не скоювала. Я їй сказала, що це, швидше за все, обман, потрібно перевірити рахунок, а за номерами краще не дзвонити. У підсумку, вона все-таки подзвонила, з тієї сторони жорсткий психологічний пресинг, назвала номер своєї картки, добре хоч CVV не встигла сказати”, – розповіла користувач Ганна Санкевич.

Нагадаємо, українцям повідомили про закриття банків: кредитами кінець, рятуйте гроші.

Українців попередили, що названі установи будуть остаточно закриті в 2020-му році. Співробітники відомства вже почали процедуру ліквідації. Але вона затягнеться до наступної весни. Таким чином, у клієнтів є час, щоб встигнути забрати гроші.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що державний банк "ПриватБанк" знову потрапив у скандал. На цей раз клієнт поскаржився на раптове блокування картки. Про це стало відомо завдяки відкликанню на сайті Мінфін. Клієнт банку поскаржився, що його кредитну картку заблокували. При цьому він був клієнтом банку протягом 12 років, а про блокування його ніяк не попередили.

Нагадаємо, навколо Приватбанку люто пролунало: кошти таємно списуються, довести нічого не можна.

Як повідомляв Знай.uа, "ПриватБанк" атакуютьшахраї в "Приват 24": ваших грошей може не стати в одну мить.

Знай.иа писав, 5 хвилин – і ти боржник: ПриватБанк роздає українцям по 50 тисяч.