Більше 30 нардепів стали фігурантами кримінальних справ.

Їх можливі злочини розслідують слідчі з ДБР.

Про стало зрозуміло зі слів директора відомства Романа Труби.

"У нас є кримінальні справи, в яких ми викликаємо або будемо викликати народних депутатів. Учасниками є понад 30 народних депутатів, щодо яких ми будемо здійснювати їх допит і приймати рішення про надання їх діям юридичного аналізу", — говорить Труба.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Він каже, що більшість нардепів фігурують у справах про нецільове використання коштів з бюджету.

"У нас є підстави говорити, що, можливо, депутати мають відношення до нецільового використання державних коштів. Саме в такому кримінальному провадженні є найбільша кількість депутатів, які будуть викликані і до яких у нас є питання", — зазначає Роман.

Також, за його словами, у даній справі деяких з депутатів вже допитали.

"Виклики все ще направляються, і депутати щотижня до нас приходять і дають свідчення", — говорить глава відомства.

Він відмовився конкретизувати, про яке саме кримінальне провадженні йде мова. Він також повідомив, що слідчі залучили фінансистів та економістів, які допомагають їм встановити точну суму збитку.

Варто нагадати, що Лавина корупційних скандалів навколо уряду Петра Порошенка завершилася розкриттям корумпованої мережі численних об'єктів нерухомості і підприємств по всьому світу.

Журналісти стверджують, що оточення президента тісно пов'язане з російським бізнесом.

Нагадаємо, Підкуп, загрози і "поштові схеми" - в топі незаконних маневрів виборчої кампанії: у поліції відкрито ряд кримінальних справ

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українець знайшов метод боротьби з корупцією: копа змусили з'їсти хабар на камеру

Також Знай.ua" писав про те, що "Як не сплять, то б'ються": названа основна причина зубожіння українців