ЗНО в 2019 році буде проводитися за новими правилами, розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Заяву було зроблено під час візиту міністра в Закарпатську область. За словами Лілії, пропускний поріг головного іспиту буде знижений для абітурієнтів, які є представниками національних меншин.

Гриневич також додала, що поріг визначить спеціальна комісія центру оцінювання якості освіти.

Ця реформа потрібна для того, щоб зрівняти права нацменшин на обазование - адже в 2018 році більше 70% з них не здали ЗНО з української мови.

Нагадаємо, раніше ми писали, що українських студентів будуть масово відраховувати з-за ЗНО: хто опинився в групі ризику.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зовсім скоро в Україні почнуть відраховувати студентів коледжів та технікумів. Під загрозою знаходяться ті студенти, які не змогли здати зовнішнє незалежне оцінювання (ВНО). Велика небезпека в тому, що відрахувати можуть відразу кілька тисяч студентів..

Так, за інформацією журналістів, в кожному з коледжів Львівщини кількість кандидатів на відрахування в деяких навчальних закладах може досягати всієї групи — це 7-20 людина. Студентам дали останній шанс — перескласти ЗНО в 2019 році.

Також ми писали про освітній "долю" студентів-іноземців - всіх відправлять здавати ЗНО після першого курсу. Результат визначить, що далі - подальше навчання або відрахування.

Крім того, українські батьки розлючені через нового підручника: інструкція для збоченців.

Українські батьки обурені змістом навчального посібника для учнів восьмих класів, повідомляє Рoliteka.

Книга "Основи здоров'я" автора Івана Беха викликала справжній скандал в соціальній мережі Facebook. На неї звернула увагу голова правління Громадської організації "Вісь" у Вінниці Світлана Дубина, показавши шокуючі сторінці в своєму блозі.

Нагадаємо, пробне ЗНО в Україні обговорюють в мережі: що зубрити, а чого точно не буде.

Як повідомляв Знай. ua, як поступити в університет і не зганьбитися. Експерти абітурієнтам розповіли, як правильно визначиться з вузом та факультетом.

Знай. ua писав, що тест пробного ЗНО з'явився в мережі.