Година Землі

У цьому році Годину Землі проводять з 20:30 до 21:30 30 березня. Цю глобальну акцію організував Всесвітній фонд дикої природи. Дата не завжди однакова, так як день прив'язаний до останньої суботи березня. Люди у різний країнах всього на одну годину вимикають електроприлади і світло. А все це робиться, щоб показати громадськості проблему зміни клімату і що люди готові до змін.

Ладодення

Це древньослав'янське свято, коли ще вірили в язичницьких богів. І цей день присвячений Ладі – покровительці шлюбу, любові, весни і тепла. Жінки піднімалися на найвищі точки – дахи будинків, гірки, копиці сіна, піднімали руки в небо і закликали весну. Також з тіста пекли журавликів. Вважається, що сьогодні птахи повертаються з слов'янського раю Вирію. Тому часто наслідували танців пташок.

Національний день лікаря в США

Цей день вперше відзначили в США в 1991 році, заснував свято Дж. Буш, схвалив Конгрес і Сенат. Але ідея належить жінці Еодорі Елмонд, яка була дружиною Чарльза Елмонда і хотіла показати свою повагу не тільки до роботи чоловіка, а й усіх лікарів. Під час першого святкування лікарям розіслали листівки, а померлим лікарям покладали квіти на могили. Символ цього дня – червона гвоздика.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Батьківська субота третьої седмиці святої Чотиридесятниці

Під час Великого посту не здійснюють дні поминання покійних, тому що просто не буває повної літургії в цей час. Тому щосуботи проводять дні поминання як кожного покійного окремо, так і всіх людей, особливо тих, хто помер скорою смертю та не встиг покаятися.

Православні свята:

  • Седмиця 3-тя Великого посту. Поминання покійних.
  • День преподобного Алексія, чоловіка Божого.
  • Преподобного Макарія.
  • Триває Великий піст.

Олексій Теплий

Олексій, чоловік Божий, жив в кінці 4 — початку 5 століть. В цей день наші предки збирали березовий сік, який пили всією родиною, готували медово-березовий узвар, яких схожий на збитень. Він повинен був додати сил людям.

Народні прикмети на 30 березня

А ще збирали березові бруньки, їх настоювали на вині і маслі і робили так бальзам для загоєння ран і лікування ревматизму.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Віктор, Гаврило, Макар, Павло

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.