Міністр-дієтолог Андрій Рева виступив з дуже важливою заявою про соціальну допомогу уряду для громадян, які видаватимуться в 2019 році. Мова йде про субсидії на ЖКП. З'явилася інформація, що виплати можуть значно "урізати".

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

За словами Андрія Реви, уряд планує зменшити розмір державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг через зміни в порядку розрахунку.

"Станом на сьогоднішній день домогосподарства з субсидіями платять в середньому менше 10% свого сукупного доходу, а це вкрай низький показник порівняно з країнами Європи", — підкреслив Рева.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Також він додав, що зміни торкнуться не формули підрахунку державної допомоги, а розрахункових одиниць в ній. Це означає, що дохід її одержувача буде вагомішим при визначенні розміру субсидії.

Варто нагадати, що в Україні можуть створити фонд гарантування заробітних плат. Якщо підприємство раптом збанкрутувало, а його працівники залишилися без зарплати — держава візьме на себе частину виплат. Ще одне нововведення — на рівні закону дозволити людям ігнорувати свою роботу в тому випадку, якщо роботодавець не платить зарплату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з березня в Україні почали виплачувати субсидію "живими грошима". Вже у лютому субсидіантам не вказали суму субсидій у платіжках за газ. Отримувачі субсидій зобов'язані самостійно сплатити всю суму отриманих квитанцій готівкою, а частину рахунків потрібно виплатити особистими коштами. Про це заявила начальник відділу розрахунків ТОВ "Львівгаз збут" Ольга Чабан.

Нагадаємо, українців позбавлять субсидії через величезну "мінімалку": Рева розповів, хто постраждає більше за всіх.

Як повідомляв Знай.uа у Києві різко змінилися ціни на нерухомість: де і за скільки продають найдешевші "квадрати".

Знай.uа писав, українці взагалі-то розбагатіли: статистика по областях і професіями.

Дивіться відео по темі: