З майже п'яти тисяч виборців, що проживають на території анексованого Криму і вирішили проголосувати, 370 зареєструвалися на виборах в Херсонській області. Крім самого обласного центру, голосували у найближчих до умовного адміністративного кордонну районах – у Генічеському, Чаплинському та місті Каланчак, пише Сегодня.

Виборець з Криму Олександр приїхав на голосування з анексованого Криму і хоче безпечно повернутися додому.

"Проголосувати за Україну, щоб вона жила, щоб відроджувалася. Вирішили їхати вже давно. Для нас це не експромт, а усвідомлено прийняте рішення. Ми дивимося телебачення тільки українське, російське я взагалі не дивлюсь, я не отруєний", – визнається кримчанин Олександр.

Виборці з Криму зареєструвалися в Херсонській області – голосували в обласному центрі, у Генічеському, Чаплинському районах та Каланчаку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

"З 8:00 години ранку на КПВВ Каланчак стоїть автомобіль, який чергує і підвозить громадян", – каже голова Каланчацької райдержадміністрації Олег Онуце.

"Є люди, яким треба їхати 300 км, є кому і 400 км їхати. Тому наша ділянка роботу направила на те, щоб в першу чергу звертати увагу на людей, які будуть приїжджати з Криму", – пояснює голова дільничної комісії Ірина Крючкова.

Кримчани розповіли, що перешкод при виїзді не було. Питали тільки, куди і з якою метою направляються.

"Перешкод не було, але можуть бути прискіпливі перевірки на зворотному шляху. Допитувалися таки на кордоні, куди їдемо, з якою метою. Ніхто не казав, що їдемо на вибори. Говорили, що так – у гості", – зізнається мешканка Ялти Ніна.

"Ми отримали інформацію про те, що співробітники ФСБ Росії здійснюють опитування громадян – чи будуть вони брати участь у голосуванні і за якого кандидата будуть віддавати свій голос", – розповідає помічник начальника Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

Кримчани стверджують: вибори президента для них важливі.

"Хочу, щоб вектор руху України зберігся, щоб ми відривалися далі і далі від імперії, а починання, які почалися, не були втрачені", – каже мешканка Ялти Ніна.

Нагадаємо, скандальні чиновники повторили "подвиг" Ляшка і "роздяглися" прямо на виборчій дільниці.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вибори президента перетворилися на змагання з мемам.

Також портал "Знай.uа" писав, що вибори в Україні стали причиною 11 кримінальних справ.