У першому турі виборів президента України 2019 взяли участь понад 17 мільйонів із більш як 26 мільйонів виборців. Про це заявила глава ЦВК Тетяна Сліпачук.

Бюлетені отримали 17 млн 599 виборців, а до виборчих списків було включено 26 млн 770 тисяч 419 виборців, передає УНІАН.

Сліпачук додала, що перші дані з виборчих дільниць почали надходити із закордонного виборчого округу, тобто з дільниць в інших країнах. Там голосування розпочалося та закінчилося раніше через інші часові пояси та малолюдні дільниці, де швидко порахували голоси.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомлялося раніше, в Україні завершилося голосування на першому турі виборів президента України. За остаточними даними "Національного екзит-полу 2019" у першому турі виборів президента України перемагає шоумен Володимир Зеленський із результатом у 30,6%. Петро Порошенко посів другу сходинку з показником 17,8%. Юлія Тимошенко стала третьою - 14,2%.

Раніше ми писали, що після оприлюднення результатів екзит-полів першого туру виборів Володимир Зеленський звернувся до українців.

Відео опублікували на сторінці "Зе! Команди" у Telegram-каналі.

"Привіт. Вам здається, що ви десь в інтернеті, а ми десь далеко. Ми знаходимося з вами в одному житті. Ми не в оффлайні, не в онлайні. Сьогодні ми разом і кожен з нас робить величезну роботу, щоб наша країна розквітла. Я вам усім страшенно вдячний", - заявив Володимир Зеленський.

Також ми писали, що у Львові на виході з виборчої дільниці помер 90-річний чоловік.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

"На виході з виборчої дільниці на вул. Кульчицької у Львові помер чоловік 1928 р.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року. За попередніми даними, станом на 11:00 в Україні проголосували 16, 33% виборців.

Як повідомляв "Знай.ua", українці по всьому світу обирають президента.

Також "Знай.ua" писав, в українській столиці в день виборів президента України, 31 березня, на одній з виборчих дільниць з'явився чинний президент України Петро Порошенко.