З 1 квітня українці зможуть отримати соціальну допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях. Міністерство соціальної політики України вже почало приймати заяви на виплату такої.

Про це повідомляє видання "Хвиля".

"1 квітня 2019 року урядовим рішенням з метою поліпшення матеріального становища багатодітних сімей, створення умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім'ях, введено новий вид соціальних виплат — допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що допомога на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях, буде призначатися на третю і кожну наступну дитину. Отримати кошти можна буде з того місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами. Розмір соціальної допомоги на дитину становитиме 1700 гривень і буде виплачуватися щомісячно. Однак таку допомогу зможуть отримати лише ті діти, яким ще не виповнилося сім років..

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться в період з квітня по червень 2019 року включно, зазначена допомога буде призначатися з 1 квітня 2019 року", — підкреслили в Мінсоцполітики.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

Відповідне рішення ухвалив уряд у березні 2019 напередодні президентських виборів. За даними Мінсоцполітики, сьогодні таку допомогу можуть отримати 334 тисяч багатодітних сімей, але виплати призначені тільки на 158,8 тисячі дітей.

Нагадаємо, що українці ризикують залізти у "комунальні борги" через монетизацію субсидій: хто у групі ризику.

Раніше "Знай.ua" писав, що у квітні у житті українців багато чого зміниться — від нового президента до підвищення соціальних стандартів. Чого ще чекати другого місяця весни?

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що робити, аби не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.