З 1 квітня 2019 року в Україні з'явилася можливість придбати ліки за електроннм рецептом. Для того, щоб отримати такий, обов'язково мати укладену декларацію з сімейним лікарем, адже видати новий рецепт може тільки він, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

У рамках урядової програми "Доступні ліки" поки що електронним рецептом можуть користуватися пацієнти, які мають серцево-судинні захворювання, діабет другого типу і бронхіальну астму. Щоб скористатися функцією, слід мати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром.

Отримати ліки за допомогою електронного рецепта можна в будь-якій аптеці, яка має договір з Національною службою здоров'я України. Медикаменти можна купити в будь-якому місті, області або районі без прив'язки до місцевості, де цей рецепт був виданий.

Отримати ліки за електронною рецептом можна тільки через сімейного лікаря

Щоб отримати електронний рецепт, пацієнт повинен звернутися до лікаря. Він після прийому виписує рецепт в електронній системі охорони здоров'я. На мобільний номер пацієнта, зазначений у декларації, приходить повідомлення з унікальним номером рецепту і кодом для отримання ліків в аптеці. Там називаєте номер рецепта, а фармацевт пропонує лікарські засоби, які є в наявності і входять в програму "Доступні ліки". Якщо необхідного препарату немає, його можна отримати в іншій аптеці.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадаємо, виплати за страховими полісами збільшать в сотні разів: українцям обіцяють мільйони.

Крім того, наш портал писав, що з 1 квітня українським багатодітним сім'ям покладається щомісячна допомога: як отримати гроші на руки.

"1 квітня 2019 року урядовим рішенням з метою поліпшення матеріального становища багатодітних сімей, створення умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім'ях, введено новий вид соціальних виплат — допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях", — йдеться в повідомленні.

"Знай.uа" писав, що в квітні в житті українців багато чого зміниться — від нового президента до підвищення соціальних стандартів. Чого ще чекати у другому місяці весни?