У березні українським пенсіонерам перерахували виплати. Кожен громадянин, якого торкнулося це підвищення, отримав збільшені в середньому на 514 гривень виплати.

Про це свідчать дані, які повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає Хвиля.

"На сьогодні середня сума підвищення для осіб, пенсії яких підлягали перерахуванню, становить приблизно 514 гривень", заявив Розенко.

Також він уточнив, що для 2,5 мільйонів українців пенсії збільшили від 100 до 400 гривень, для 1,5 мільйонів — від 400 до 700 гривень, для 500 тисяч — від 700 до 1000 гривень. Відзначається, що найвищі доплати, більш ніж у 1000 гривень, отримали 2,5 мільйонів пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами віце-прем'єра, ті, хто не отримав додаткову пенсію, отримають виплату в розмірі 2410 (1205 гривень у березні та квітні).

Нещодавно Міністерство соціальної політики повідомило про розробку нового законопроекту, який кардинально змінив порядок виходу українців на заслужений відпочинок. Нова пенсійна система торкнеться пільгових категорій українців.

Мова йде про накопичувальну систему, коли саме пільговики першими будуть отримувати доступ до неї. Відомо, що українці будуть зобов'язані 10% від зарплати відкладати на старість.

Нагадаємо, що вже у квітні українські пенсіонери отримають другу частину одноразової виплати. Її розмір становить 1205 гривень. Про це заявила заступник голови правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Ірина Ковпашко.

Як повідомляв портал Знай.иа, Національний банк України повністю затвердив, як буде працювати система електронних платежів Національного банку і банківської системи в зв'язку з перенесенням робочих днів у 2019 році.

Також портал Знай.иа писав, що примусове накопичення пенсій може обернутися масштабною аферою. Про це заявив політолог Кирило Молчанов. Він уточнив, що для примусового накопичення пенсій буде створено державний банк, який може розоритися, або з нього виведуть гроші.