На засіданні 3 квітня Кабінет міністрів України погодив нові підходи до розрахунку тарифів на комунальні послуги.

Цю інформацію передає "Хвиля".

Згідно з пропозицією Мінрегіону, тарифи на послуги ЖКГ повинні розраховуватися на підставі економічно обґрунтованого рівня, а також можуть бути переглянуті кілька разів на рік. У документі йдеться, що економічно обґрунтований рівень включає собівартість ресурсу (наприклад, газу або електроенергії) і витрати комунальні підприємства.

тарифи
тарифи

Крім того, варто підкреслити, що при розрахунку тарифів не можна враховувати поточні витрати на ремонт мереж або встановлення лічильників.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Передбачається, що нові підходи до розрахунку тарифів посилять платіжну дисципліну споживачів. У той же час незрозуміло, чи позначиться ця ініціатива на вартості послуг ЖКГ.

тарифи
тарифи

Нагадаємо, що українців порадували гарною новиною про те, що тепер деякі громадяни можуть розраховувати на повернення грошей, які були сплачені за використаний газ. Про це свідчить рішення НКРЕКУ, яким Нацкомісія оштрафувала ПАТ "Житомиргаз" за донарахування в платіжках.

"Ліцензіатом застосовувалися коефіцієнти для приведення обсягів газу до стандартних умов в жовтні-грудні 2018 року", - заявили представники державного регулятора під час засідання. Зокрема, даний облгаз був оштрафований на 850 тисяч гривень. Його також зобов'язали усунути порушення до 22 квітня.

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

У НКРЕКУ зазначають, що аналогічні штрафи були накладені на ВАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Львівгаз", ВАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз" та ПАТ "Харківгаз".

Варто нагадати, що з початку року заробітна плата в сільському господарстві зросла на 24,7%. Крім того, за 2 місяці цього року зросла середня заробітна плата в харчовій промисловості.

тарифи
тарифи

Як повідомляв Знай.uа, накопичення пенсій в Україні: як не залишитися в старості без хліба і грошей за комуналку.

Також Знай.uа писав, виплати за страховими полісами збільшать в сотні разів: українцям обіцяють мільйони.