Градусником лікують? В. о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, що незабаром в українських поліклініках з'являться безкоштовні скринінгові тести на рак. Отримати тест можна буде у свого сімейного лікаря. За заявою Супрун, тести допоможуть виявити онкологію на ранніх стадіях, коли вона ще не так небезпечна і не подає симптомів.

Заява прозвучала 3 квітня під час засідання уряду. Запустити безкоштовні скринінгові дослідження Супрун пообіцяла вже влітку.

Супрун пообіцяла українцям безкоштовну допомогу

За її словами, в гарантований пакет послуг первинної ланки будуть включені скринінгові тести на рак. За її словами, уряд і Міністерство охорони здоров'я почне розвивати програму "Безкоштовна діагностика", в яку входять додаткові тести з раннього виявлення раку.

Супрун підкреслила, що в Україні на сьогоднішній день дуже високий рівень смертності від онкозахворювань саме з-за пізньої діагностики.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У зв'язку з цим, уряд прийняв рішення, що починаючи з літа 2019 року у кожного українця, який підписав декларацію зі своїм сімейним лікарем, з'явиться можливість отримати направлення на безкоштовну діагностику захворювань на рак.

Нагадаємо, українцям пояснили, як потрапити до лікаря без декларації: нові правила.

З початку квітня в Україні починають діяти нові правила медичного обслуговування. Відтепер, пацієнтів без підписаної декларації з сімейним лікарем не допускати до прийому в поліклініках.

Журналісти вирішили провести експеримент, який довів, що система вже почала функціонувати. Цікаво, що відмовити в обслуговуванні без договору не можуть лише в критичному випадку. Зокрема, у Києві до лікаря без декларації потрапити ще можна, проте вимагати її підписання від пацієнта до останнього.

Як повідомляв портал Знай.uа, Уляна Супрун поділилася з українцями способами зниження стану тривожності. Ця інформація особливо актуальна на переконання чиновника.

Нагадаємо, 1 квітня реформа Супрун внесла "покращення" у життя українців: що потрібно знати.