З початку квітня в Україні починають діяти нові правила медичного обслуговування. Відтепер, пацієнтів без підписаної декларації з сімейним лікарем не допускатимуть до прийому в поліклініках.

Журналісти вирішили провести експеримент, який довів, що система вже почала функціонувати. Цікаво, що відмовити в обслуговуванні без договору не можуть лише в критичному випадку. Зокрема, в Києві до лікаря без декларації потрапити ще можна, однак вимагати її підписання від пацієнта будуть до останнього. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зокрема, якщо пацієнт документів немає, рішення про прийом прийматиме лікар. Водночас ще треба пройти чергу, яку вже обходять ті, хто має підписаний договір і зареєструвався онлайн на певний час.

Журналіст дістався до лікаря тільки через три години, однак медика цікавила зовсім не хвороба пацієнта, а документи – він таки наполягав на декларації.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Огляд, звісно, зробили, утім нагадали, що пацієнт не виконав умов прийому і згідно із новими правилами, повинен підписати необхідні документи з лікарем.

В решті поліклініках потрапити до терапевтів взагалі вже нереально, оскільки весь їхній день вже розписаний серед пацієнтів із деклараціями і на інших хворих часу просто не залишається.

Нагадаємо, 1 квітня реформа Супрун внесла "покращення" у життя українців: що потрібно знати. В першу чергу мова йде про електронні рецепти, а також систему фінансування медустанов. У той же час чутки про закінчення терміну підписання декларації з сімейним лікарем або про нові правила виклику екстреної допомоги не підтвердилися.

Як повідомляв портал Знай.uа, Уляна Супрун поділилася з українцями способами зниження стану тривожності. Ця інформація особливо актуальна на переконання урядовця.

Також портал Знай.uа писав, що медична реформа є найбільш обговорюваною в Україні – вона стартувала в 2018 році і буде впроваджуватися поступово до 2020 року.