В церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Нікона Печерського ігумена Києво-Печерської лаври. Інші назви свята: «День Нікона», «Нікон».
Сам преподобний Нікон Печерський – це давньоруський діяч церкви, який жив у 11 столітті, 1078-1088 роках він був ігуменом Києво-Печерського монастиря, він заснував церкву і монастир в ім'я Пресвятої Богородиці в Тмутаракані. Також Нікон Печерський є вченим-літописцем і православним святим. У нього кілька днів пам'яті, хоча деякі роблять у соборі з іншими святими: 23 березня, 22 вересня та 28 вересня.

Народні прикмети на 5 квітня

Чого не можна робити 5 квітня

Сьогодні не бажано шити, в'язати і прясти. Але також в цей день ще і молодий місяць, а це дуже важливий і особливий період у який є як свої рекомендації, що потрібно робити, так і свої заборони, тобто те, що робити заборонено. У цей день краще не укладати угод і не підписувати нові договори, бажано не зловживати міцним алкоголем, можна займатися спортом, але не важкою фізичною працею. Утримайтеся від конфліктів, образ і тривалих подорожей.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приказки та прикмети:

  • Теплий день, але вночі почалися заморозки – значить, в квітні буде хороша погода.
  • Якщо 5 квітня чується перший весняний грім, а сніг ще не зійшов – значить, попереду очікується холодне літо.
  • Якщо опівдні видно сонце, то літо буде дуже спекотним, а інакше – дощове.
  • Якщо річкова хвиля йде проти течії – буде погіршення погоди і опади.
  • Вночі 5 квітня видно ясне небо з зірками – вранці будуть заморозки.
  • Кішка чхає або кашляє – швидше за все, найближчим часом піде дощ.
  • Якщо білка вилізла з гнізда – незабаром настане тепла погода.
  • Якщо дворові птиці вискубують у себе пір'я – в будинку буде нещастя.
  • Якщо у цей день пити м'ятний чай, то вся родина буде здоровою протягом року.
  • Народжені 5 квітня бояться холоду. Носити їм слід фанат.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.