Православною церквою у цей день вшановується пам'ять святого Артемона (Артемія) Солунського (Селевкийского), єпископа. Інші назви свята: «Артемон», «Артемій», «Переддень Благовіщення», «Похвала». Назва дня «дери полоз» пішло з тих часів, коли машин ще не було, а люди їздили на санях і на возах. Той, хто не спромігся підготувати до цього дня віз і їздив на санях, ризикував обдерти полози на снігу, що підтанув.

Народні прикмети на 6 квітня

В цей день потрібно вигнати нечисту силу. Треба розвести багаття і з палаючої палицею обійти будинок. Найкраще це робити ввечері, так вогонь не тільки очистить, але ще і ви порадієте красивого видовища. А ще це відмінний спосіб провести час з друзями на природі біля багаття, може навіть з шашликом. Так як зараз Великий піст, можна зробити овочі на грилі. Приміщення теж потрібно окурити, але ялівцем. Раніше ще спалювали солом'яні матраци, але зараз це вже можна не робити, можна просто віддати подушки на чистку, а деякі речі – в хімчистку. Вогонь раніше ще запалювали по дорозі до церкви, бо вночі було дуже темно, і люди не хотіли, щоб подорожній заблукав перед Благовіщенням.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також дівчатам, які хочуть отримати собі гарного нареченого, потрібно вистояти в церкві службу всю ніч Андрієво Стояння. А якщо ви не впевнені в своїх почуттях, то краще сьогодні уникати коханого, тому що відносини зайдуть у глухий кут.

Також увечері варто підготуватися до великого християнського свята – Благовіщення. Так як в неділю на свято працювати не можна, то потрібно всі справи по дому, городу та іншу важку роботу переробити ввечері. В церкві також можна освятити насіння для посадки.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.