Православною церквою у цей день вшановується пам'ять святого Артемона (Артемія) Солунського (Селевкийского), єпископа. Інші назви свята: «Артемон», «Артемій», «Переддень Благовіщення», «Похвала». Назва дня «дери полоз» пішло з тих часів, коли машин ще не було, а люди їздили на санях і на возах. Той, хто не спромігся підготувати до цього дня віз і їздив на санях, ризикував обдерти полози на подтаявшем снігу.

Про Артемона не так багато відомо. Знаємо, що він жив і народився в Селевкії Пісідійській – це Мала Азія. Він був дуже побожним і моральним. Коли апостол Павло відвідував ці місця, то призначив Артемона першим єпископом у місті. Павло вважав, що це самий гідний чоловік і не помилявся. Все своє життя Артемон служив Богу і мудро керував приходом. Крім того, він став затятим захисником гнаних і бідних, тому його вважають захисником знедолених. Він помер у глибокій старості.

Чого не можна робити 6 квітня

В цей день не можна починати ремонт, не можна ходити в гості та запрошувати когось до себе. Інакше ви просто винесете з дому все щастя і удачу, а чуже не зможете забрати з собою. Бажано провести цей день з родиною. На Русі також вважали, що сьогодні можна каятись в страшних гріхах, щоб відвідувати церкву. Тому що великим грішникам не можна було відвідувати храм.

Народні прикмети на 6 квітня

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Приказки та прикмети:

  • Ранкова роса – до хорошого врожаю проса.
  • Пішов сніг – вродить гречка.
  • Якщо за вікном різко потепліло, значить, настають морози. Але вони будуть недовгими, а літо настане дуже швидко.
  • Якщо 6 квітня розтане останній сніг, то до зими новий вже не випаде.
  • Якщо ніч тепла, то і весна буде теплою.
  • Якщо почав співати зяблик, то погода буде холодною.
  • Щоб дізнатися, чи рік урожайний, потрібно в ніч на 7 квітня вивісити на вулицю мокрий рушник. Якщо до сходу воно висохне, значить, урожай буде відмінним.
  • Якщо дівчина відстоїть всеношну службу, то її обранцем виявиться порядна людина.
  • Народжені 6 квітня зазвичай бувають дуже охайні. Носити їм слід аметист.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.