Якщо українці матимуть заборгованості по комунальних платежах станом на травень - їх позбавлять субсидій. Ще частина субсидіантів відсіється після спеціальної перевірки - соцвиплати не отримають близько 30% "нечесних" пільговиків.

Громадяни, які мають статус безробітних, але при цьому працюють неофіційно, теж залишаться без субсидій. Завдяки перевіркам бюджет вдасться зберегти до 10 млрд, які витрачають на надання держдопомоги українцям.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Відомо, що інспектори почнуть моніторити онлайн-доходи і фактичне проживання субсидіантов зі статусом безробітних.

Ходити по квартирах з перевірками не будуть, так як це може сприяти зростанню корупції в соціальній сфері.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто відзначити, що в травні 2019 року отримувачі субсидій мають подати заяву та декларацію про доходи до управління соціального захисту населення.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, з 1 квітня для українців знизилася ціна на газ для побутових споживачів на 2%. А це означає, що на 17 копійок газ подешевшає. Трохи смішна сума, але пересічні українці на це не можуть вплинути ніяк. При цьому не вказується максимально можлива торгова націнка постачальника. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" знижує ціну на квітень для своїх побутових споживачів на 2%, не встановлюючи максимально можливу торговельну націнку постачальника, яка дозволена законодавством", - йдеться в повідомленні.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Узагальнюючи вищесказане, виявляється, що кінцева ціна газу для побутових споживачів "Нафтогазу" складе 8,38 грн за кубометр замість 8,55 грн за кубометр (у вартість входитимк ПДВ та витрати на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Також портал Знай.uа писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів.