Українцям у цьому році неймовірно пощастило з травневими святами, а відпочинок в нашій країні почнеться вже з кінця квітня.

Так 1 травня і 9 травня, День праці і День Перемоги, стануть додатковими вихідними в Україні, і їх не потрібно буде відпрацьовувати.

Крім традиційного відпочинку у звичайні вихідні дні на травневі свята українці відпочиватимуть 1 травня, в середу, 9 травня, в четвер.

Крім того, згідно із законом, 8 травня рекомендується зробити скороченим робочим днем.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У загальній складності, в наступному місяці українці відпочинуть 12 днів. Примітно, що свята розпочнуться вже з кінця квітня. З 28 квітня в Україні буде 5 вихідних поспіль.

Нагадаємо, що народний синоптик Леонід Горбань оприлюднив прогноз погоди, який чекає українців у квітні і травні. Як повідомив синоптик, прогнозуються ще чотири хвилі похолодання, а в травні можливі заморозки.

Відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів українцям, чого чекати від погоди у квітні і травні. За словами Горбаня, прогнозуються ще чотири хвилі похолодання, а в травні можливі заморозки.

Як пояснив синоптик, ці погодні явища є традиційними для українських широт, однак травневих заморозків на ґрунті слід очікувати жителям північних і східних областей.

"Завжди після Великодня, незалежно від того, на яке число він припадає на 9-й, 17-й і 33-й дні доводиться похолодання. Виходить, що воно випадає під 9 травня, 15-17 травня і на кінець місяця. Похолодання може супроводжуватися і заморозками, але це більше стосується північних і східних областей", - зазначає синоптик.

Як повідомляв портал "Знай.uа", через потепління у столиці планується завершення опалювального сезону раніше терміну, причому до цього збиралися відключати опалення в середині місяця.

Також "Знай.uа" писав, що українці шоковані розповідями синоптиків про погоду, яка очікується в травні і червні. Згідно зі спостереженнями фахівців, у ці місяці на території України може статися неймовірне.