У Вінницькій області розгорається гучний скандал з причини смерті молодого чоловіка, який помер внаслідок ігнорування медиками виклику, про що стало відомо з сюжету "ТСН".

Як повідомляється, у 18-річного хлопця раптово захворів живіт, після чого батьки миттєво повезли його до сільського фельдшера. Та надати допомогу не змогла, після чого викликала бригаду швидкої, проте остання до хлопця так і не приїхала. Батько молодої людини розповів: "Ніхто нікуди не рухався. Вони мені подзвонили, кажу: Я виїжджаю, але не знаю, довезу, він почав падати, сильні болі в животі. Я всю дорогу питав: Іване, що болить? Він говорив: Живіт. Говорив йому: Потерпи, ми тебе врятуємо".

Швидка допомога

Хлопця моментально відправили в реанімацію, однак до того моменту він вже перебував при смерті. Медики робили штучне дихання, масаж серця, однак привести пацієнта до тями їм так і не вдалося. Офіційна причина смерті – панкреатит (гостре запалення підшлункової залози).

У той же час один з хірургів переконаний, що якби хлопця привезла до лікарні "швидка", трагедії вдалося б уникнути: "Батько його транспортував неправильно, він по дорозі кілька разів втрачав свідомість, він був нахилений вперед. Дихання зупинялося. Внаслідок цього настав набряк мозку. Він би не помер від панкреатиту так швидко".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Батьки висновку медиків не вірять і вже написали заяви в поліцію і прокуратуру. У разі, якщо вина в ненаданні допомоги лікарів буде доведена, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що поліцейський з Ужгорода врятував життя чоловікові, який практично не дихав. Якби коп запізнився бодай на хвилину, то уникнути трагедії вже не вдалося б.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в. о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, що незабаром в українських поліклініках з'являться безкоштовні скринінгові тести на рак.

Також "Знай.uа" писав, що з 1 квітня на території нашої країни в системі охорони здоров'я введені кілька нововведень, в яких ми допоможемо вам розібратися.