Кабінет міністрів затвердив зміни до постанови № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги", про що пише Хвиля. У результаті порядок формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води зазнав деяких змін.

Ухвалені оновлені підходи до розрахунку комунальних тарифів були розроблені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Згідно із внесеними змінами, тарифи на послуги ЖКГ повинні розраховуватися на підставі економічно обґрунтованого рівня, в який входить собівартість ресурсу (газу або електроенергії), а також витрати комунальних підприємств. Крім того, тарифи можуть бути переглянуті кілька разів протягом року.

Комуналка

Варто відзначити, що при розрахунку тарифів поточні витрати на ремонт мереж або встановлення лічильників не враховувалися. Очікується, що нові підходи до розрахунку тарифів посприяють зміцненню платіжної дисципліни українців. У той же час питання про те, чи позначаться вони безпосередньо на самій вартості комунальних послуг, залишається відкритим.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українцям необхідно сплатити податки до 26 квітня. Як повідомляється в прес-службі Державної фіскальної служби, такий дедлайн пояснюється перенесенням робочих днів на травневі свята. Як зазначили в ГФС, останній день для сплати нарахованих податкових зобов'язань з податків і зборів випадає на вихідний - 30 квітня.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": за словами фінансового експерта, якщо кандидат в президенти Володимир Зеленський щирий у своїх заявах про "Роттердам+", тарифи і ринкові ставки, то він повинен все це скасувати або хоча б переглянути. В такому випадку українцям "буде трохи легше жити, і економіка почне нарешті накопичувати ресурси".

Також "Знай.uа" писав, що вже в травні почнеться переоформлення субсидій на сезон 2019-2020, проте багато українців будуть змушені заново подавати документи. Автоматично субсидії перепризначать тільки 3 мільйонам сімей. Іншим потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи.