В Україні вводять нову систему розрахункових операцій.

Вісім новітніх моделей програмних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій включили до реєстру в Україні.

Що це означає, розповіли представники Державної фіскальної служби.

розрахунок карткою

Ці моделі пристроїв застосовуватимуть у своїй діяльності користувачі-учасники експериментального проекту з впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (у тому числі інтернет-торгівлі), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, з перевезення пасажирів тощо.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

планшет

До цього переліку увійшли новітні моделі 7 вітчизняних компаній – учасників експериментального проекту та система "E-Receipt (e-Чек) електронний чек", розроблена Державною фіскальною службою.

В основу системи "E-Receipt (e-Чек) електронний чек" покладено принцип обов’язкової он-лайн фіскалізації чеків на сервері Державної фіскальної служби.

Ця система буде безкоштовною для користувачів.

Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють суб’єкту господарювання – продавцю, застосовуючи персональні комп’ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій та передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) до ДФС.

Кожен покупець зможе перелянути інформацію щодо чеків онлайн на персональній сторінці користувача.

смартфон

Вона інтегрується з іншими системами ДФС, може інтегруватися з іншими бухгалтерськими програмами користувача.

Наразі система працює у тестовому режимі, який триватиме до кінця поточного року.

За його результатами Міністерство фінансів прийме рішення, які з новітніх моделей будуть рекомендовані до промислової експлуатації.

Нагадаємо, ПриватБанк і Нова пошта влипли у гучний скандал, клієнти скаржаться на подвійне списання грошей.

Як повідомляв портал Знай.ua, державний банк "ПриватБанк" повідомив клієнтам інформацію про те, що необхідно робити при шахрайських діях зловмисників.

Також Знай.ua писав про те, що українці не витримали та написали гнівного листа керівництву мобільного оператора "Київстар".