Виплати монетизованих субсидій в Україні, які почалися в березні, продовжаться в квітні і травні, а також в наступному опалювальному сезоні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час своєї робочої поїздки до Житомира, пише Хвиля.

Він підкреслив: «Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій та виплати відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, так як виплата «живих коштів» продовжиться в квітні і травні».

Павло Розенко

Крім того, віце-прем'єр зазначив, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд і Ощадбанк отримують близько 3,5 млн сімей, а щомісячна сума нарахування субсидій становить 5,7 млрд грн. Він назвав і середній розмір субсидії – на даний момент це 1680 грн.

Варто нагадати, що частина українців, які отримують субсидії, оплачує комунальні послуги несвоєчасно. Про це розповів голова асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус. Він зазначив, що у Київводоканалі рівень оплати від таких "монетизованих" субсидіантів становив лише 62%, а в Київтеплоенерго - лише 73%. З цих цифр можна зробити висновок, що не всі платять за комунальні послуги вчасно.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Павло Розенко

На думку експерта, той факт, що субсидії отримують лише найменш забезпечені люди, змушує їх зберігати ці гроші на власні потреби.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в квітні українцям доведеться заплатити податки раніше звичайного. Причина цього - велика кількість вихідних у зв'язку зі святкуванням Великодня, а також послідуючим за цим вихідним днем 1 травня, при цьому останній робочий день у квітні припадає на 26 число.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 1 травня 2019 року в Україні вступить в силу нова реформа у сфері ЖКГ, запрацює закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про житлово-комунальне господарство.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні найближчим часом переглянуть прожитковий мінімум. Це означає, що є вірогідність зростання мінімальних пенсій, деяких штрафів, зарплат чиновників, аліментів, а також податків на нерухомість.