Сервісом миттєвих платежів LiqPay державного Приватбанку спробували скористатися для реклами кандидата в президенти Володимира Зеленського, після чого ситуацію роз'яснила глава прес-служби фінансової установи Музичук Інна.

Як стало відомо, з учорашнього дня при спробі здійснити оплату в інтернет-магазині через сервіс liqpay користувачі опинялися на сайті Зеленського. Музичук пояснила, що офіційним ресурсом LiqPay є liqpay.UA, а переадресацію на сайт кандидата здійснює не ПриватБанк, а власник домену liqpay.COM. Варто відзначити, що подібне трапляється лише у тих інтернет-магазинів, які використовують на своїх сайтах застарілі з літа 2017 року протоколи підключення до Liqpay.

Офіс ПриватБанку

Для того, щоб проблем надалі не виникало, власникам інтернет-магазинів порекомендували оновити протоколи і користуватися офіційним сервісом Приватбанку. Також в Приватбанку розповіли, що домен liqpay.com належить колишньому заступникові голови правління установою і екс-главі Центру електронного бізнесу Олександру Вітязю.

Стверджується, що Вітязь "все ще ображений на державу" за націоналізацію і конфіскацію акцій, і переадресація – провокація, якою він хотів підкреслити некомпетентність поточної IT-команди банку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Зеленський

Сам Олександр Вітязь на питання про володіння доменом відповідати не побажав і відповів: "Уточніть у банку, чому він користується чужою власністю".

Клієнти LiqPay стверджують, що про необхідність зміни протоколів їм нічого не відомо. Приміром, один із них стверджує, що почав користуватися платіжним сервісом півтора місяці тому, і його теж ніхто не попереджав про неактуальність liqpay.com. Користувач вважає, що використання застарілих протоколів підключення до Liqpay, це лише відмовка.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в мережі з'явилися результати соціальних опитувань напередодні другого туру президентських виборів в нашій країні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": державний банк "ПриватБанк" знову опинився в епіцентрі скандалу - на цей раз виник конфлікт з клієнтом, який хотів оплатити послуги доставки вантажів "Нова пошта".

Також "Знай.uа" писав, що шахраї придумали новий спосіб заволодіти грошима українців. При цьому вони володіють усіма даними як клієнта, так і тим, що відбувається на його рахунках.