Виплати монетизованих субсидій українцям здійснюватимуть ще два місяці - у квітні та травні. Також дана програма збережеться і на наступний опалювальний сезон.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій і виплати відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, так як виплата" живих коштів "продовжиться в квітні і травні", - зазначив він.

монетизовані субсидії

Віце-прем'єр нагадав, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд і Ощадбанк отримують близько 3,5 млн сімей, а щомісяця Кабінет міністрів виділяє на потреби населення для допомоги з оплатою близько 5,7 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

оплата за комуналку

Також повідомляється, що в середньому кожна родина, яка отримує субсидії, щомісячно має близко 1680 гривень,з яких зекономлене на компослугах може витратити на інші цілі.

За словами Розенка, наприклад, у Київводоканалі рівень оплати від таких "монетизованих" киян становив лише 62%, а в Київтеплоенерго - лише 73%. З цих цифр можна зробити висновок, що не всі платять за комунальні послуги вчасно. Є побоювання, що монетизація пільг на оплату послуг ЖКХ може призвести до великої заборгованість.

борги за комуналку

Нагадаємо, українцям розповіли, що буде з комуналкою влітку 2019.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили, що сплатити податки потрібно до 26 квітня, оскільки через тривалі вихідні на Великдень терміни трохи змістились, тому внески слід зробити раніше.

Також Знай.ua писав про те, що Львів показав приклад для всієї України. Громадяни на день відмовились від поліетилену. У деяких торгових точках повністю прибрали кульки та пакети, замінивши їх паперовими.

Дивіться: ЄС виділив багатомільйонну допомогу Україні, але уряд кудись їх подів