З 1 квітня 2019 року українцям автоматично перерахували пенсії, також частина громадян отримали збільшені виплати.

Про це повідомили представники Пенсійного фонду України.

українці, поштове відділення

Перерахунок пенсій з 1 квітня здійснено пенсіонерам, які:

  • продовжували працювати та мають не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. У такому разі перерахунок пенсії здійснено на умовах: з урахуван­ням набутого страхового стажу після призначення пенсії та заробітної плати, з якої призначено пенсію, або з урахуван­ням страхового стажу та зарплати, набутих після призначення пенсії;
  • продовжували працювати і ма­ють менш як 24 місяці стра­хового стажу та після призначення пенсії ми­нуло два роки з дня звернення за призначенням пенсії. У такому разі перерахунок пенсії здійснено з урахуванням набутого страхового ста­жу після призначення пенсії та заробітної плати, зякої призначено пенсію.

гроші

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Українцям пояснюють, якщо автоматичногоперерахунку пенсій не було здійснено, тоді потрібно подати відповідну заяву. Тоді пенсію перерахують з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся з заявою, або з першого числа наступного місяця, якщо заяву подали після 15 числа.

Якщо не подати заяву зараз, тоді наступний перерахуно буде проведено в автоматичному порядку, але вже через рік - з 1 квітня 2020.

заява

Також у Пенсійному фонді зазначили, що середній розмір підвищення в результаті перерахунку складає 104,76 грн.

Нагадаємо, українцям розповіли, що буде з комуналкою влітку 2019.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили, що сплатити податки потрібно до 26 квітня, оскільки через тривалі вихідні на Великдень терміни трохи змістились, тому внески слід зробити раніше.

Також Знай.ua писав про те, що Львів показав приклад для всієї України. Громадяни на день відмовились від поліетилену. У деяких торгових точках повністю прибрали кульки та пакети, замінивши їх паперовими.

Дивіться: ЄС виділив багатомільйонну допомогу Україні, але уряд кудись їх подів