Березень був надзвичайно активний щодо сонячної активності. У квітні ця активність буде значно менш інтенсивною, тому магнітних бур буде не так багато.

Згідно з прогнозом, 12 квітня очікується магнітне збудження близьке по силі до магнітної бурі першого рівня. 1, 7, 18, і 20 квітня будуть незначні коливання. Однак зазначимо, що прогноз складений лише до 29 квітня.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Нагадаємо, що найбільші магнітні бурі у нашій країні було зареєстровано 18 і 19 березня, а також 20 квітня та 5−6 травня минулого року. Тоді індекс геомагнітної активності дорівнював позначці 6, що відповідає бурі другого рівня за п'ятибальною шкалою.

Що таке магнітні бурі?

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Магнітні бурі – це коливання в магнітному полі Землі, які відбуваються під впливом сонячної активності, а саме сонячного вітру і спалахів на Сонці.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Під час потужних сонячних спалахів відбувається величезний викид позитивно заряджених частинок, які поширюються по всьому космічному простору. Вони можуть досягати Землі.

Чи впливають магнітні бурі на людей?

Науковці не дійшли згоди, чи точно магнітні бурі впливають на стан здоров'я людини. Однак багато хто все ж вважає, що вони можуть погіршити стан нервової системи, зумовлюючи розвиток тривожних станів.

Науковці радять, що позбутися метеочутливості можна завдяки фізичним навантаженням. Також потрібно стежити за харчуванням та час від часу приймати контрастний душ. Це позитивно вплине на стан організму загалом. Фахівці настійно радять у дні магнітної активності не вживати жирну, гостру і солону їжу. Крім того, рекомендується пити заспокійливі чаї з м'ятою, мелісою або ромашкою.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Але в останніх дослідженнях науковці не побачили взаємозв'язок між поганим самопочуттям людей та активністю сонця. Щодо ризику інсультів у цей період, то є зв'язок між ними та геомагнітними бурями, проте його потрібно вивчати детальніше.

Нагадаємо: Великдень 2019: українцям показали календар вихідних та коли їх відпрацювати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як працюватимуть банки на свята у кінці квітня та у травні.

Також "Знай.ua" писав про календар городника 2019: що і коли саджати, аби отримати найбільший врожай.