Навіть незважаючи на те, що календарна весна починається в березні, справжнє тепло приходить в Україну тільки в квітні. Також в цьому місяці починаються багато садових робіт. Посівна поетапно переходить з хати на подвір'я.

Про це повідомляють українські спеціалізовані видання.

вирощування овочів
вирощування овочів

Так, експерти радять, що весь місяць необхідно сіяти в парник або під плівку на теплу грядку стійкі зелені культури і капусту білокачанну, брокколі на розсаду для відкритого грунту.

У першій половині квітня продовжуємо сіяти насіння кімнатних рослин, також сіємо на розсаду для вирощування в теплиці огірки, фізаліс овочевий, ультраскоростиглі сорти і гібриди томати, баклажани.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сіємо на розсаду для висадки у відкритий грунт цвітну капусту, пізні сорти білокачанної капусти, броколі. У другій половині місяця сіємо в окремі ємності і вирощуємо без пікіровки до висадки в ОГ теплолюбні зеленні культури:мелісу, ісопу, чабер, майоран, базилік, естрагон. Пророщуємо бульби жоржин і гладіолусів.

Сіємо на розсаду насіння теплолюбних декоративних літників: агератуму, амаранту, айстри китайської, гвоздик, жоржин однорічних, геліотропа, петунії, сальвії блискучої, тагетеса (чорнобривців), запашного тютюну, рицини, портулаку, целозії, цинії та інші.

В останній декаді квітня сіємо у відкритий грунт холодостійкі овочеві зеленні культури: бораго, листовий салат, крес-салат, гірчицю, рукколу, мангольд, шпинат, щавель, редиску, горох, цибулю, кріп, петрушку, моркву ранню та пізню.

Нагадаємо, податок на город: держава нахабно грабує народ, доведеться заплатити 50 тисяч.

Як повідомляв Знай.uа що потрібно сіяти в городі в кінці березня: не проґавте важливе час.

Знай.uа писав, посівний календар 2019: як отримати рекордний урожай.