У Києві з листопада скасують жетони метро, буде здійснений повний первід на безконтактні картки та електронні проїзні. Багато киян цим незадоволені, однак, як виявилося, така реформа в роботі метрополітену може врятувати їх від безлічі смертельних захворювань. Згідно з останніми лабораторними дослідженнями, жетони,що пройшли через багато рук і автоматів - справжнє зло, оскільки можуть бути переносниками небезпечних інфекцій не гірше якої небудь тропічної мухи. Те ж стосується і готівкових грошей.

Використовуючи в повсякденному житті готівкові гроші, жетони метро і часто контактуючи з ними фізично, можна підхопити ряд небезпечних хвороб, оскільки на них розміщені небезпечні бактерії.

Про це повідомила координатор Kyiv Smart City Ярослава Бойко на своїй сторінці в Facebook.

Результати дослідження в біохімічній лабораторії, проведеного на звичайної купюрі номіналом 1 гривня і на жетоні метро, показали, що на предметах виявилися збудників стафілокока і патогенних ентеробактерій.

"Серед шкідливих бактерій були знайдені збудники стафілокока і патогенних ентеробактерій, які можуть викликати серйозні захворювання", - написала координатор.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жетони вбивають

Таким чином, за її словами, це ще раз доводить, що безготівковий розрахунок не тільки економить час і гроші, але й береже ваше здоров'я.

"Атрофічний гастрит, перитоніт, плеврит, менінгіт, сепсис, дисбактеріоз і харчове отруєння... всі ці хвороби можна підхопити, розраховуючись готівкою", - додала Бойко.

Нагадаємо, раніше ми писали - новий вісник Апокаліпсису: смертельний супергрибок йде по світу, вчені розводять руками.

Як повідомляв портал "Знай.uа", китайські вчені зафіксували новий небезпечний різновид вірусу в печінки криланів.

"Знай.uа" писав, що вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.