Пішов з життя знаменитий український співак, соліст Національної опери України, народний артист Іван Пономаренко.
Про це повідомляє прес-служба Національної опери України.
Легендарний український артист помер у четвер, 11 квітня. Його серце зупинилося у Києві.

"Український музичне мистецтво втратило великого співака, з ім'ям якого пов'язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного виконавства, людини, який своє життя, серце і талант віддав служінню мистецтву. Створені ним на сценах Національної опери України, Одеської опери, а також у багатьох шанованих оперних театрах світу образи відрізнялися вокал і сценічним досконалістю, чарували неповторним тембром голосу співака, його вмінням передати найтонші нюанси партії й увійшли до золотої скарбниці українського оперного виконавства", - йдеться в некролозі на сайті Національної опери України.

Народився Пономаренко 11 листопада 1945 року в селі Калинівка Миколаївській області. Закінчив Одеську консерваторію. У 1974 році отримав свою першу премію на конкурсі імені Чайковського. У цьому ж році він став солістом Одеського театру опери та балету, а в 1981 році він переїхав до Києва, де став солістом Національної опери України. Багато років викладав у Національній академії Чайковського. Пономарнеко отримав ордени "За заслуги" III, II, I ступенів.

Іван Пономаренко — перший український співак, який виступав у Південно-Африканській Республіці. На початку 1990-х у Йоганнесбурзі та Преторії виконував провідні баритонові партії в операх Верді "Ріґолетто" та "Аїда", Масканьї — "Сільська честь".
Прощання зі співаком відбудеться 13 квітня в фойє театру Національної опери України о 10:30. О 12:00 заплановане відспівування в Іллінській церкві, вулиця Почайнинська, 2.

Нагадаємо, пішов з життя легендарний український актор: оплакує вся країна.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", помер творець унікального шедевра: його використовував кожен.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також "Знай.ua" писав про те, що помер легендарний письменник: пробудив світову літературу від тривалої сплячки.