У віці 93 років помер художник Ден Роббінс (Dan Robbins), який зробив "кожну людину Рембрандтом". Він придумав спосіб створення живописних картин, коли малюнок створюється за номерами.

Набори для малювання по номерах, стали сенсацією в 1950-х роках. При формуванні схеми всі кольори розбиваються по числам, і будь-хто здатний створити шедевр, якщо стане зафарбовувати номери правильними фарбами. Винахід Роббінса стало феноменом, який захопив шанувальників і критиків і залишився популярним дотепер.

Натхненням для цієї ідеї став Леонардо да Вінчі, який використовував подібний метод, коли навчав своїх учнів малювати.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Роббінс помер 1 квітня в Сильванії, штат Огайо, але відомо про це стало лише нещодавно. Причиною стали ускладнення від пневмонії, заявив син художника Ларрі Роббінс. Сьогодні його творіння прикрашають мільйони американських будинків.

Нагадаємо, помер Віктор Благов, головний спеціаліст Ракетно-космічної корпорації (РКК) "Енергія", який брав участь у проектуванні перших в СРСР транспортних пілотованих космічних кораблів "Восток" та "Восход". Про його смерть повідомила прес-служба "Енергія".

Благов брав участь у підготовці першого міжнародного польоту космічних кораблів, в ході якого у 1975 році була здійснена стиковка радянського "Союз-19" і американського "Аполлона". Надалі Благов брав активну участь у спільних з NASA роботах за програмами "Світ – Шаттл" і "Світ – NASA", а в останні роки життя здійснював науково-технічну координацію та супровід робіт за програмою Міжнародної космічної станції.

Варто нагадати, що напередодні помер відомий радянський актор Олексій Булдаков, що підтвердив його друг. Він розповів, що знаменитість помер уві сні.

Нагадаємо, Львівщина в сльозах прощається з хоробрим поліцейським, які віддали життя за Україну.

Як повідомляв Знай.uа, у США помер легендарний музикант: 4 Оскара і 10 Греммі.

Знай.uа писав, мумія роками "жила" по-сусідству з тернополянами.