У Мадриді у віці 91 року помер письменник Рафаель Санчес Ферлосіо. Про смерть письменника, який у 2004 році отримав престижну літературну премію імені Мігеля Сервантеса, повідомили газета El Pais і телеканал RTVE. За даними видання, Ферлосио помер у будинку в Мадриді, повідомляє телеканал про його смерть в лікарні.

Романіст, есеїст, політолог і фахівець в галузі лінгвістики Ферлосіо отримав широку популярність як автор роману "Харама", що розповідає про один день з життя 11 молодих людей, які приїхали на відпочинок на узбережжі річки Харама. За цей роман він отримав премію Надаля - одну з найпрестижніших літературних премій Іспанії.

Він також багато працював у жанрі нарисів і есе, і в 2004 році в знак визнання "його вільного духу і його роботи в якості оповідача і публіциста" був удостоєний премії Мігеля Сервантеса.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали, що британський актор канадського походження Шейн Ріммер помер 29 березня 2019 року у віці 89 років у своєму будинку. Про його смерть повідомляє Guardian з посиланням на вдову Шейлу Ріммер. Причина смерті не вказана.

За свою 60-річну кар'єру Шейн знявся в більш ніж ста фільмах, в основному в ролях другого плану, а також був актором озвучки. Так, його голосом говорив Скотт Трейсі в популярному британському серіалі "Тандерберд: Міжнародні рятувальники" 1965-66 років.

Ріммер зіграв у перших трьох фільмах про Супермена, в чотирьох фільмах про Джеймса Бонда ("Живи і дай померти", "Живеш тільки двічі", "Діаманти назавжди" і "Шпигун, який мене любив"), знявся в картинах "Доктор Стрейнджлав, або Як я навчився не хвилюватися і полюбив атомну бомбу" та інших шедеврах.

Раніше повідомлялося, що французька режисерка, сценаристка та продюсерка Аньєс Варда померла в ніч на 29 березня. Їй було 90 років, про це повідомила її сім'я. Причиною смерті Варди став рак молочної залози. Поховають Варду у вівторок в Парижі. Родичі відгукуються про неї, як про пристрасної художницю і феменістку. У творчості режиссерки численні нагороди Берлінського фестивалю, а також Оскар, який вона отримала в 2017 році.

Нагадаємо,мерла легендарна голлівудська актриса.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер культовий радянський сценарист і режисер.

Знай.uа писав, помер зірка культової групи The Cure.