Головний науковий співробітник Інституту філософії Російської академії наук (РАН) професор Вадим Межуєв помер у віці 85 років. Про це у вівторок, 9 квітня, повідомляє офіційний сайт інституту.

"Роботи Вадима Михайловича… не тільки зберігали свою актуальність, але і виявилися здатні породжувати все нові хвилі дискусій як в академічних колах, так і в більш широкому суспільному просторі", — йдеться в повідомленні.

Вадим Межуєв — видатний російський філософ і культуролог. Він народився 17 грудня 1933 року. У 1956-му закінчив філософський факультет Московського державного університету імені Ломоносова (МДУ), в 1964-м — аспірантуру Інституту філософії РАН. Серед його основних наукових праць — "Культура та історія" (1977), "Між минулим і майбутнім" (1996), "Від філософії життя до філософії культури" (2001) та ін

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що 9 квітня, помер видатний народний артист, актор театру і кіно Петро Бенюк. Він помер в Україні у віці 73 років. Про трагедію повідомив Національний академічний драматичний театр ім. М. Заньковецької у соціальної мережі Facebook. Також відомо, що артиста не стало через п'ять днів після його дня народження.

Також повідомлялося, що в Лос-Анджелесі у віці 84 років помер знаменитий голлівудський кіноактор Сеймур Кассел. Про це у вівторок повідомив син артиста Метт.

Нагадаємо, що український воїн з західної України, 31-річний Ярослав Чемний, який мужньо захищав країну від загарбників, загинув на Донбасі. Інформацію про місце проведення похорону повідомив Сергій Братчук.

Як повідомляв портал Знай.uа у Лос-Анджелесі у віці 84 років помер знаменитий голлівудський кіноактор Сеймур Кассел. Він помер у неділю, 7 квітня, з-за ускладнень, викликаних хворобою Альцгеймера.

Також портал Знай.uа писав, що у віці 93 років помер художник Ден Роббінс (Dan Robbins) зробив "кожної людини Рембрандтом". Він придумав спосіб створення живописних картин, коли малюнок створюється за номерами. Набори для малювання по номерах, стали сенсацією в 1950-х роках.