У Варшаві на українського актора Артема Мануйлова напав в автобусі і вдарив по голові викладач Університету кардинала Стефана Вишинського.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що інцидент стався після того, як автор завершив розмову по телефону зі своєю дружиною українською мовою.

Під час розмови один із пасажирів вдарив його сумкою по голові та сказав, що на вулиці проведе з ним "чоловічу розмову".

польська поліція
польська поліція

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Вийшовши з автобуса, я встиг тільки поставити велосипед на землю, а він кинув сумку і почав кричати, що зараз я отримаю. Я крикнув "Стоп", - сказав актор.

Крім того актор розповів, що подібна ситуація сталась з ним вперше. За його словами опонент був дуже вульгарним та агресивним, проте через деякий час він увійшов жо будівлі філософського факультету Варшавського університету. Артем повідомив про це в поліцію, де йому звернули увагу, чому актор не мав при собі паспорта.

Пізніше виявилось, що агресивним чоловіком був викладач Університету кардинала Стефана Вишинського Марцин П., який також викладає філософію у Варшавському університеті.

Артем Мануйлов

"Працівники університету, коли дізналися про цю справу, запропонували мені свою допомогу. Всі були шоковані цим інцидентом. Також я не розумію, чому мене атакували тільки тому, що я розмовляю українською", - сказав Мануйлов.

Варто нагадати, що співробітниками Вармінсько-Мазурського відділення прикордонної служби, у північно-східній частині Польщі, ретельно контролюються легальність працевлаштування іноземців.

Нагадаємо, заробітчани у минулому році досить потужно наповнили Україну грошима. Так, за 2018 рік обсяги грошових переказів в Україну склали 14 мільярдів доларів. Даний показник на 19% перевищив цифри 2017 року.

Як повідомляв "Знай.ua", прикордонна служба Польщі затримала 31-річного громадянина України,який незаконно перетнув польсько-український кордон. Чоловік рухався спиною вперед, оскільки хотів заплутати прикордонників, як ніби він пішов в Україну, а не в Польщу, в яку раніше йому відмовили у в'їзді.

Також "Знай.ua" писав, що все менше українських заробітчан сьогодні хочуть їхати в Польщу. Інші країни світу також зацікавилися в українських робітниках - сумлінних, неконфліктних і працьовитих.

Пальчевський: Зеленський показав зуби в спілкуванні з Порошенком