До завершення другого туру президентських виборів в Україні аналітики не очікують стрімкого розвороту на валютному ринку в ту або іншу сторону.

Цю інформацію передає "Хвиля".

Однак говорити про більш віддалену перспективу експерти поки не беруться.

Долар
Долар

За словами керівника приватного підрозділу з корпоративного аналізу групи ICU Олександра Мартиненка, в найближчу пару тижнів значних змін курсу не відбудеться і він буде коливатися в межах 26,7-27,3 гривень/долар.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Начальник відділу продажів казначейських продуктів "ОТП Банку" Юрій Крохмаль дав свій прогноз:

"З великою часткою ймовірності, наступні кілька тижнів торги на міжбанку пройдуть в діапазоні 26,5-27,3 гривень/долар. До закінчення другого туру виборів, швидше за все, збережеться висока волатильність".

долар
долар

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд прогнозує номінальний ВВП України 134,89 млрд доларів виходячи з курсу 28,68 грн за долар. Такі дані наводить World Economic Outlook (WEO).

В поточному році номінальний ВВП прогнозується на рівні 134,89 млрд доларів, а до 2024 він зросте до 206,73 млрд доларів. При перерахунку ВВП з гривні в долари МВФ використовує середньорічний курс 28,681 UAH/USD, а для 2020 року – 29,958 UAH/USD.

У 2021 році гривня може девальвувати до 30,55 UAH/USD, у 2022 році – до 31,01 UAH/USD, в 2023 році – до 31,47 UAH/USD і в 2024 році – до 31,94 UAH/USD.

Гривня
Гривня

Раніше портал писав, що напередодні виборів українці кинулися скуповувати іноземну валюту. Експерти пояснили, чому громадяни так активізувалися саме зараз і чого очікувати на валютному ринку після виборів президента 2019.

Як повідомляв портал Знай.uа, за останній місяць в продовольчому секторі спостерігалися цінові стрибки. Так в березні подорожчали сигарети і алкоголь серед продуктів харчування найдорожчими стали овочі і фрукти.

Також Знай.uа писав про те, що економісти "накреслили" прогноз щодо курсу долара на травневі свята. Також українцям повідомили, як будуть працювати фінустанови під час тривалих вихідних після Великодня 2019.