Ціни на продукти харчування та деякі інші популярні товари у в березні підскочили догори. Експерти заявляють про подорожчання також і цигарок та алкоголю. Усе це стало наслідком прискорення інфляції.

Про це говорять дані Держстату.

На споживчому ринку у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%.

магазин

Найбільше (на 2,4% і 1,7%) подорожчали овочі і фрукти. На 1,1-0,5% зросли ціни на продукти переробки зернових, хліб, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, сири, масло.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У той же час на 5,0% подешевшали яйця, на 1,0-0,3% - свинина, молоко, сало, рис, соняшникова олія, яловичина.

м'ясо, пікнік

Інфляція на споживчому ринку в березні 2019 порівняно з лютим 2019 склала 0,9%, з початку року - 2,4%. Інфляція в Україні в березні прискорилася до 0,9%, в річному вимірі сповільнилася до 8,6%.

Також перший місяць весни ціни на тютюнові вироби тютюнові вироби - на 1,3%, алкогольні напої - на 0,5%

цигарки

Уряд спрогнозував ріст цін після підвищення соціальних стандартів

Національний банк оцінював вплив окремих рішень про підвищення соціальних стандартів до монетизації субсидій і до додаткового підвищення пенсій. По кожному з рішень оцінки виходили на 0,1%, тобто - незначні.

Нагадаємо, експерт повідомив про надходження на український ринок більшої кільклсті імпортного пива. Разом з тим, влітку 2019 ціни на цей популіярний алкогольний напій можуть підскочити.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, що буде з їхніми доходами та як зміниться життя після виборів.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, на скільки дербюджет поповнили заробітчани.

За минулий рік громадяни з-за кордону перерахували на Батьківщину коштів на загальну суму 14 мільярдів доларів. Даний показник на 19% перевищив цифри 2017 року.