В Україні можуть почати видавати додаткову виплату – "тринадцяту пенсію".

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, - інформує Politeka.

За словами Розенка, тринадцяту пенсію можуть почати виплачувати після перерахунку виплат пенсіонерам.

Таку пенсію можуть виплатити тим, хто має найнижчі доходи, але при цьому великий трудовий стаж.

українці

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Представник уряду зазначив, що одноразову виплату, яку видали деяким пенсіонерам в березні і наступну нарахують у квітні, можуть зробити постійною, але видаватися вона буде в кінці року.

Наразі в Кабінеті міністрів тривають усі підрахунки. Однак чиновник наголосив, що уряд має таку змогу.

Нагадаємо, в Україні мають намір запровадити нову систему забезпечення пенсіями.

злидні

Уряд має намір затвердити законопроект "Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення" і направити його в парламент.

Документ передбачає введення системи забезпечення пенсіями другого рівня, так як стара, накопичувальна, зазнає серйозних труднощів у зв’язку зі скороченням населення України.

На думку розробників проекту, накопичувальна система повинна допомогти українцям отримувати гідні виплати на схилі років.

При накопичувальній системі внески будуть потрапляти в фонд, який створить держава.

пенсіонери

пенсіонерка

Щороку показник буде збільшуватися на 1%, поки не виросте до 10%. Усі громадяни, які працюють будуть перераховувати ці 10% з щомісячного доходу на спеціальний накопичувальний рахунок. Кожен працюючий громадянин зможе самостійно заробити на забезпечену старість завдяки кільком виплатам. В уряді вважають, що це допоможе врятувати громадян від бідної старості.

Нагадаємо, українцям розповіли, що робити, якщо пенсію автоматично не перерахували.

Як повідомляв портал Знай.ua, Розенко повідомив, що субсидіанти отримають монетизовані виплати і після закінчення опалювального сезону.

Також Знай.ua писав про те, що в уряді пояснили, чому українцям доведеться самостійно накопичувати собі на пенсію.