У Збройних силах України вирішили запровадити нову медаль — "За поранення".

Про це повідомляє Головне управління розвитку та матеріального забезпечення ЗСУ у Facebook.

Відзначається, що на зворотньому боці медалі буде напис "За жертву крові в боях за волю України".

При цьому в оборонному відомстві зазначили, що кількість отриманих поранень визначатиметься "гілочками", що закріплюватимуться на стрічці та планці медалі. Легкі поранення позначатимуть білою або срібною, тяжкі — жовтою або золотою.

Увага! Важлива і приємна новина! Нарешті подолано багато бюрократичних перешкод і починає рух нова система відомчих...

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще
Geplaatst door Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ op Vrijdag 12 april 2019

Відповідно до рішення відомства нагороджувати цієї відзнакою буде особисто міністр оборони, або ж людина, спеціально призначена міністром.

Варто нагадати, що великі блакитні очі, сповнені суму, світле волосся і медаль загиблого на фронті батька – саме такою вперше побачили її українці. Донька покійного героя, котрий віддав життя за свою батьківщину, буквально за кілька днів стала справжньою сенсацією. Щоправда, приводів для радості замало.

Ще у травні, під час церемонії нагородження учасників АТО у Кіровограді, вона отримала медаль замість рідної людини, яку більше ніколи в житті не побачить.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 лютого, біля одного з арсеналів PСУ в лісовій місцевості були затримані троє чоловіків, які пройшли в охоронювану зону. Невідомі були затримані черговою зміною і оперативним військовим підрозділом.

Як повідомляв "Знай.ua", кілька десятиліть роботи у пожежній охорони – і над позивним на фронті вже й думати не треба: підполковника цивільного захисту і солдата ЗСУ Сергія Юричка так і прозвали: "Пожежник". Саме він колись "позичив" буржуйку у сепаратистів, аби обігріти наших бійців, а потім не побоявся розповісти про головні проблеми армії – не у тилу, а там, на передовій.

Також "Знай.ua" писав, що у Росії відкрито заговорили про потужність української армії. В ефірі програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" Сладков зазначив, що ЗСУ можуть змагатися з арміями інших розвинених європейських країн.

Порошенко в агонії, а Зеленський проводить неймовірну кампанію - Чаплига