У понеділок, 15 квітня, майже по всій території України різко похолоднішає. У деяких областях синоптики прогнозують проливні дощі. Також очікуються заморозки до -5 градусів на поверхні грунту. Про це повідомляє український Гідрометцентр та прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Вночі 15 квітня в західних, Житомирській, Київській областях сильні заморозки у повітрі 0-3°, (ІІ рівень небезпеки, оранжевий), у Чернігівській і Сумській областях заморозки на поверхні грунту 0-5° (І рівень небезпеки, жовтий)", - сказано в повідомленні.

В решті регіонів пройдуть дощі, в Криму та Приазов'ї місцями можуть бути значні дощі. Температура вночі 3-8° тепла, у Приазов'ї місцями 9-11°, вдень 10-15°. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, у південних, центральних і північних областях місцями можливі пориви 15-18 м/с.

У понеділок у Києві без опадів. Синоптики попереджають, що вночі ймовірні сильні заморозки у повітрі 0-2°, вдень 7-9° тепла.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 15 квітня найвищу температуру вдень була зафіксовано на позначці 24,2 градусів тепла в 2018 році. При цьому найнижча температура спостерігалася вночі на позначці 4,2 градусів морозу у 1928 році.

Народний прогноз погоди в Україні

15 квітня вшановується пам'ять преподобного Тіта чудотворця і мученика Полікарпа. У народі Тіта називали Лідоломом, оскільки у цей час розкриваються річки. Наші пращури вважали: якщо у цей день весняні води течуть повільно, лід тоне, значить буде тяжко людям у цьому році.

карта Укргідрометцентру на 15 квітня

Нагадаємо, що у найближчі декілька днів в Україні, особливо у західних областях опади не очікуються. Тим не менше 16 квітня, прогнозується невеликий дощ із мокрим снігом.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують, що Вербна неділя в Україні буде прохолодною і вітряною, а ось на Великдень очікується тепла погода.

Також портал Знай.uа писав, що після 9 травня в Україні різко потеплішає: очікується спека до +30 градусів. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань. За його прогнозом, початок травня буде помірно теплим.